Długość cyklu kształcenia: 3 lata
Planowana liczba oddziałów klas I: 1
Liczba miejsc w oddziale: 32
Sprzedawca:
- przygotowanie towarów do sprzedaży,
- wykonywanie prac związanych z obsługą klientów,
- realizowanie transakcji kupna i sprzedaży.
Możliwość zatrudnienia w: sklepach, hurtowniach, punktach sprzedaży detalicznej.
Kucharz:
- sporządzanie różnego rodzaju dań, przekąsek, ciast i deserów,
- przygotowywanie potraw i napojów na przyjęcia,
- kierowanie pracą zespołu.
Możliwość zatrudnienia w: restauracjach, kawiarniach, jadłodajniach, zajazdach, gospodach, klubach, zakładach żywienia zbiorowego, firmach cateringowych.
Cukiernik:
- tworzenie wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów, deserów, lodów, cukierków, pieczywa cukierniczego i dekoracji cukierniczych,
- dbanie nie tylko o walory smakowe przygotowanych wyrobów, ale również o walory estetyczne.
Możliwość zatrudnienia w: cukierniach i zakładach produkcyjno-cukierniczych.