Zabytkowy, neogotycki pałac z 1871 roku położony w Większycach, zachwyca swoim wyglądem. Malowniczy park, ukwiecony ogród, ręcznie zdobione ściany w każdej z sal, zabytkowe meble, porcelanowa zastawa – to tylko niektóre z elementów składających się na bajkową całość restauracji. W 2003 roku rodzina Państwa Biernackich rozpoczęła prace nad stworzeniem miejsca, gdzie w przyjaznej atmosferze można delektować się znakomitą staropolską kuchnią, spędzając czas z bliskimi i przyjaciółmi.
Restauracja Pałac Większyce to idealne miejsce na świętowanie rodzinnych uroczystości. Siedem różnorodnych sal oddanych do dyspozycji gości, pozwala na urządzenie zarówno kameralnego przyjęcia, jak i hucznego wesela. Szeroki wybór potraw, profesjonalna obsługa oraz pomoc w organizacji przyjęcia to domena restauracji.
Restauracja oferuje Państwu dania kuchni śląskiej oraz staropolskiej, która przeważa w pałacowym menu. Polędwiczka z sarny w sosie truflowym, podana z ziemniaczanymi rosti oraz bukietem warzyw gotowanych na parze, to popisowe danie szefa kuchni, które króluje w karcie dań od początku istnienia restauracji. Natomiast tradycyjny creme brulle, podany z sorbetem lub parafit z orzechów włoskich i pistacjowych z ciemną czekoladą na puree malinowym, to desery stanowiące idealne zwieńczenie kulinarnych doznań. Bogata karta win, sezonowe desery szefa kuchni, niecodzienne drinki i napoje, to kolejne z powodów zachęcających do odwiedzenia tego miejsca.
Restauracja Pałac Większyce już od czterech lat znajduje się w setce najlepszych polskich lokali.
- Nasza restauracja jako jedyna reprezentująca województwo opolskie została już po raz czwarty z rzędu wyróżniona nagrodą Best of Awards of Excellence czyli dwoma widelcami - podkreśla Patrycja Biernacka, która współtworzy to miejsce.